Cursus voeding en zuur-basen huishouding

voeding zuur-basen balans

Cursus Voeding en zuur-basen huishouding

Wat we eten en drinken is van grote invloed op de zuur-basen huishouding van het lichaam. In deze cursus wordt ingegaan op de invloed van levensmiddelen op de zuur-basen huishouding en vragen zoals:
• Hoe verzuren eiwitten en koolhydraten het lichaam?
• Wat maat het levensmiddel ver/ontzurend?
• Waarom zijn tegenstrijdige zuur-basen tabellen?

Deze thema's en vele andere komen in deze workshop uitgebreid aan bod. Het ochtendgedeelte is vooral theoretisch, het middaggedeelte praktisch. Er zal worden ingegaan op het samenstellen van recepten, maaltijden, dag- en weekmenu's.

Naast het zuur-basen evenwicht in de voeding wordt ook gekeken naar andere voedingswaardes zoals glycemische lading, koolhydraten, eiwitten en vetten etc. Om rekenwerk zo veel mogelijk te beperken zal tijdens deze cursus gebruik worden gemaakt van Nutrientz.

Voor deelname is basiskennis van verzuring gewenst.

Datum:
In het najaar worden al onze cursussen gegeven vanuit de OHM Academy. De cursus Zuur-basen huishouding en voeding en zuur-basen huishouding worden samengevoegd, Terug in je kracht komt te vervallenmaar daarvoor in de plaats komen heel veel nieuwe scholingen. Kijk op de site van de OHM Academy voor meer informatie.

Deze cursus wordt op HBO niveau geaccrediteerd door BATC, VBAG, LVNG & NVST.

Wat ontzuurd het meest?:
A. 100 gram wortel
B. 100 gram tomaat
C. 100 gram tomatenpuree
D. allemaal evenveel