Docenten

Docenten

In onze cursussen benaderen wij het ontzuren en ontgiften vanuit een Westers, medisch en Oosters, Chinees geneeskundig perspectief. Onze visie is dat gezondheid wordt bepaald op fysiek, energetisch en bewustzijnsniveau. De cursussen worden daarom door twee verschillende docenten gegeven die elk de lesstof vanuit een ander perspectief benaderen.

Bas ten Velde heeft psychologie gestudeerd aan de Radboud universiteit in Nijmegen en benaderd de onderwerpen vooral vanuit een Westers perspectief. Ontzuren is voor een groot deel een biochemisch proces, waarbij het gaat om het vaststellen van mineralentekorten en opstapeling van toxines in het lichaam. Het verklaren en behandelen vanuit de fysieke processen is een belangrijke focus. Wat niet betekend dat dit het enige is van waaruit naar gezondheid wordt gekeken. In zijn praktijk behandeld hij het ontzuren vanuit de drie perspectieven, met nadruk op de fysieke processen.

Bert Bouwman is o.a. docent Traditionele Chinese geneeskunde bij Total Health en een bekend docent en spreker bij tal van opleidingscentra en evenementen. In onze cursussen benaderd hij het ontzuren vooral vanuit energetisch- en bewustzijnsperspectief. Hierbij kan hij putten uit jarenlange ervaring in kruidengeneeskunde, tuina, acupunctuur, qi gong, meditatie, ademhalingstechnieken, etc.

Voor beide docenten geldt dat zij met beide voeten stevig op de grond staan. Beide streven naar een praktische, effectieve manier van werken en grondig begrip van de processen die spelen op fysiek, energetisch en bewustzijnsniveau.

Cursus Docent(en)
Cursus zuur-basen huishouding Bas ten Velde
Cursus zuur-basen huishouding Bas ten Velde
Workshop ademhaling Bas ten Velde & Bert Bouwman
Workshop Terug in je kracht Bert Bouwman
Workshop levend bloed analyse Bas ten Velde