Workshop Terug in je kracht Workshop over leven vanuit je passie

Terug in je kracht

In het kort:

Deze driedaagse workshop heeft tot doel om cliënten terug in hun kracht te kunnen krijgen. Er wordt gekeken naar emoties en passies in relatie tot energieën / talenten die iemand heeft.

In deze workshop leer je de basis van traditionele Chinese polsdiagnostiek en tongdiagnose. Hiermee krijg je een beeld van welk meridiaansysteem uit balans is, maar ook waar iemands kracht zit. Je leert te bepalen of een meridiaansysteem verzwakt of overprikkeld is, welke talenten en passies bij de verschillende meridianen horen en ook hoe je het meridiaansysteem weer in balans kunt krijgen. Hier krijg je veel verschillende hulpmiddelen aangereikt, zoals (lichaams)oefeningen, acupressuurpunten, voedingsadviezen, ademhalingstechnieken, qi gong oefeningen etc. om lichaam, emoties, gevoelens en gedachten met elkaar in balans te krijgen.

Alles wat je in de workshop leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

terug in je kracht

5-elementen en TCM
De oorspronkelijke 5-elementenleer van de TCM beschrijft hoe wij als mensen evenwichtig op aarde kunnen leven, met als doel: de hemel op aarde creëren. Dit doe je door hart en nier te verbinden, de tegenstellingen tussen hemel en aarde als mens te transformeren.

Het model verklaart hoe emoties als pijn, angst, verdriet etc. je kunnen beletten te doen wat je echt wilt en hoe dit doorwerkt op je meridianen en fysieke lichaam. Daarnaast bevat TCM talloze technieken om de meridianen en het lichaam weer in balans te krijgen, zoals acupunctuur, tuina, kruidenleer etc.

Bekijk de inleiding voor deze workshop door docent Bert Bouwman:

TCM is dus enorm uitgebreid met talloze specialisatiemogelijkheden. In deze cursus behandelen we de basis:
- wat is de elementenleer?
- hoe is te meten of de elementen in balans zijn?
- wat betekent dit emotioneel?
- waar zit je passie?
- hoe kun je de 5 elementen / energieën zo optimaal mogelijk voor jezelf inzetten?
Kortom: hoe kom je in je kracht, om de hemel op aarde te creëren, te doen wat je echt wilt.

Hiervoor leer je de basis van de tong- en polsdiagnose die je direct in de praktijk kunt toepassen. Alle finesses van zowel Chinese tong- als polsdiagnose zijn uiteraard niet in 3 dagen te leren. Maar de basis en grote verstoringen, zoals uitputting en stagnatie wel. De combinatie van Tong- en polsdiagnose maakt dat je direct kunt bepalen of het meridiaansysteem en hieraan gekoppelde  elementen in balans zijn en waar iemands talent zit.

hart met passie Emoties en passies
Dit geeft ook direct inzicht in het emotionele leven van een cliënt. Emoties als boosheid en frustratie zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan de levermeridiaan (element hout). Is dit systeem uitgeput of overbelast, dan wordt men gevoeliger voor deze emoties. Omgekeerd zorgt het vasthouden aan boosheid ook voor een disbalans in deze meridianen.  Hierdoor kun je met coachingsgesprekken bijvoorbeeld ook direct naar de essentie van de problematiek doordringen.

Maar het element hout heeft ook een kracht, een sterke houtenergie maakt iemand creatief en flexibel. In plaats van alleen te focussen op zwaktes en tekorten kun je ook iemands krachten en talenten gaan aanspreken. Bijvoorbeeld door iemand te helpen zijn of haar passies te ontdekken en te leren hoe je je talenten kunt gebruiken om met eventuele zwaktes om te gaan.

Aan het eind van deze cursus heb je geleerd verstoringen in de meridianen te ontdekken, weet je wat dit emotioneel met iemand doet, waar iemands talenten en passies zitten en krijg je bovendien veel hulpmiddelen aangereikt om iemand weer in terug in zijn of haar kracht te brengen, zoals qi gong oefeningen, drukpunten, voeding, kruiden, ademhalingstechnieken etc.

Data:
In het najaar worden al onze cursussen gegeven vanuit de OHM Academy. De cursus Zuur-basen huishouding en voeding en zuur-basen huishouding worden samengevoegd, Terug in je kracht komt te vervallenmaar daarvoor in de plaats komen heel veel nieuwe scholingen. Kijk op de site van de OHM Academy voor meer informatie.

Aanmelding kan telefonisch of via het aanmeldformulier

Deze workshop wordt op HBO niveau geaccrediteerd via KTNO (nummer K7350) door BTAC, VBAG, LVNG & NVST.

Piekeren is gekoppeld aan:
A. lever / galblaas
B. nieren / blaas
C. long / dikke darm
D. maag / milt