Nutrientz

Voedingsadvies met Nutrientz

Nutrientz

Een voeding in zuur-basen balans zorgt er niet alleen voor dat zuren gecompenseerd worden met basen. Het eten in de verhouding 30% verzurend en 70% ontzurend zorgt er ook voor dat men voldoende mineralen, vitamines, vezels en antioxidanten binnen krijgt. Maar eten in zuur-basen evenwicht is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want een goede verhouding tussen verzurende en ontzurende levensmiddelen is soms lastiger dan het lijkt.

Een avondmaaltijd in zuur-basen evenwicht is vrij eenvoudig. Maar hoe doe je dit voor ontbijt en lunch? En als iemand brood wil eten als lunch, wat moet hij dan voor ontbijt en diner eten om het brood te compenseren?

Speciaal hiervoor hebben wij een programma gemaakt waarmee van recepten op 2 manieren de zuur-basen balans van de maaltijd berekend wordt. Daarnaast worden andere belangrijke voedingswaardes berekend zoals calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.

Om cliënten te adviseren kan een weekmenu gemaakt worden, of kunnen cliënten een voedingsdagboek invullen waarna de voedingswaardes besproken kunnen worden.