Veranderingsprocessen

Veranderingsprocessen

Veranderingsprocessen aansturen Het oplossen van een levensthema is lastig. Dit komt doordat het vaak gaat om het veranderen van een overtuiging.

Als iemand onzeker is over zichzelf kan hij/zij er bijvoorbeeld van overtuigd zijn dat hij/zij te dik is. Zelfs als anderen het tegendeel beweren zal dit zelfbeeld niet makkelijk veranderen.

Overtuigingen kunnen aangeleerd of geërfd zijn. Problemen worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Dit komt meestal niet door onwil, maar veel meer door onwetendheid.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het eetpatroon. Recepten en kooktradities worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Als in een familie veel overgewicht speelt, kan dit te maken hebben met genetische aanleg maar ook met ervaring. Is je bijvoorbeeld voorgeleefd hoe je gebalanceerd met voeding kunt omgaan?

Met de pols- en tongdiagnose technieken uit de Workshop Terug in je kracht, leert u te herkennen welke overtuigingen bij iemand kunnen spelen, onderscheid te maken tussen aangeleerde en geërfde overtuigingen en wat verandering hiervan zo moeilijk maakt.