Workshop emotionele blokkades herkennen

Emoties volgens de Chinese geneeskunde

Workshop Emotionele blokkades herkennen

Deze driedaagse workshop heeft tot doel heel snel te kunnen vaststellen of lichamelijke klachten een emotionele component hebben.  Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van  twee vormen van polsdiagnose waarbij het meridiaansysteem en de chakra's in kaart kunnen worden gebracht.

Klassieke Chinese polsdiagnose is complex, maar de basisbeginselen kunnen snel worden geleerd. Tijdens de eerste cursusdag wordt ingegaan op de basis van de Emoties en Chinese polsdiagnosen relatie tot orgaanfunctioneren en emoties. U leert het verband tussen het meridiaansysteem en emoties en met de polsdiagnose vast te stellen of de  belangrijkste meridianen in balans zijn of niet.

Het thema van de tweede cursusdag is Levensthema's volgens chakrapsychologie en het meten van levensthema's via chakra's met de VAS methode. Op het moment dat een chakra uit balans is, is dit te voelen aan de pols. Met een filter kan een reflex opgewekt worden die heel duidelijk voelbaar is. Iedere chakra is gekoppeld aan een stap in de persoonlijke ontwikkeling. Door chakra's te meten kun je vaststellen wat het levensthema is waar de cliënt op dat moment moeite mee heeft.

De derde cursusdag gaat over de Westerse visie op emoties en Veranderingsprocessen en natuurlijk wordt al het voorgaande uitgebreid herhaald.

Polsdiagnose kan alleen geleerd worden door veel te oefenen. Een groot  deel van de workshops wordt hieraan besteed. Buiten de cursusdagen om dienen de deelnemers hun vaardigheden verder te trainen.

Data:
In het najaar worden al onze cursussen gegeven vanuit de OHM Academy. De cursus Zuur-basen huishouding en voeding en zuur-basen huishouding worden samengevoegd, Terug in je kracht komt te vervallenmaar daarvoor in de plaats komen heel veel nieuwe scholingen. Kijk op de site van de OHM Academy voor meer informatie.

Minimum aantal deelnemers: 15 personen i.v.m. het leren herkennen van verschillende polsen.

Aanmelding kan telefonisch of via het aanmeldformulier

Deze workshop wordt op HBO niveau geaccrediteerd door: BATC, VBAG, LVNG & NVST met 24 docentcontacturen en 20 uur zelfstudie.

Piekeren is gekoppeld aan:
A. lever / galblaas
B. nieren / blaas
C. long / dikke darm
D. maag / milt