Workshop HairReset

Training HairReset

HairReset combineert het ontzuren met een deskundige diagnose van de hoofdhuid om haar- en hoofdhuidproblemen te behandelen. Met meer dan 40 jaar ervaring in de behandeling van haarproblemen is deze methode een unieke aanvulling voor kappers, haarwerkers en (haar)specialisten.

Centraal staat de conditie van de hoofdhuid. Welke processen spelen er en hoe kun je deze van buitenaf en van binnenuit (ontzuren) sturen?

De HairReset dag wordt gegeven in 2 dagen die geheel bestaan uit de bespreking van casussen en het zelf maken van analyses. Bij de cursus wordt het HairReset handboek geleverd waarin de theorie en de praktijk wordt beschreven. Daarnaast wordt na deze training intensieve begeleiding gegeven in de behandeling van haarproblemen bij klanten.

 

Training Haarwortelanalyse

Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond haar. Als ondanks een goede conditie van de hoofdhuid sprake is van een haarprobleem, dan wordt een haarwortelanalyse gedaan. Als een haarwortelanalyse wordt gedaan bij een hoofdhuid die niet optimaal is, dan blijft de conditie van de hoofdhuid altijd een mogelijke bron van haarproblemen en is het exact vaststellen van oorzaken onmogelijk. Daarnaast verdwijnen haarproblemen meestal als de conditie van de hoofdhuid weer goed is.

Hoe werkt een haarwortelanalyse?

Bij een haarwortelanalyse worden ongeveer 20 haarwortels onder de microscoop bekeken. Hierbij wordt o.a. gelet op:
• De verhouding tussen gezonde en dode haren
• Hoe de haren zijn afgestorven
• De groeisnelheid van de haren, erfelijke kaalheid
• Aantasting door melkzuur (stress)
• Of de haren voldoende voedingsstoffen krijgen

Met een haarwortelanalyse krijg je zekerheid over de oorzaak van bijvoorbeeld haaruitval. Bovendien kan met een vervolgonderzoek aangetoond worden dat de geadviseerde behandeling ook echt werkt. Als de haren bijvoorbeeld te snel groeien (erfelijke kaalheid), dan kunnen wij aan de haarwortels laten zien dat de lotion die de haargroei remt, ook echt effectief is.

De haarwortelanalyse wordt geleerd met behulp van een online trainingsprogramma en 2 trainingsdagen.

Deelname aan deze cursus is alleen mogelijk voor franchisenemers.